torsdag 2. juni 2016

Nytt gulv i drivhuset

Da jeg kjøpte drivhuset i fjor, og dette skulle monteres, hadde vi egentlig ingen peiling på hva vi holdt på med...hehe.. Vi bygget en platting i tre som vi satte drivhuset på. Dette viste seg å ikke være veldig lurt da det ble vanskelig å holde temperaturen oppe inni der fordi det ble sprekker i gulvet.
Men i pinsen ble det nytt gulv! Verdens snilleste samboer og svigerfar fikset det hele på noen timer.


Det gamle gulvet ble fjernet, hullet ble fylt med sand, isopor og enda mer sand. Og tilslutt la de sten. Så nå har jeg et lekkert og isolert gulv i drivhuset. Herlig! Og ved hjelp av varmeovn og frostvakt er aldri temperaturen under 17 grader.


Men så dukket det opp en ny utfordring.... Lus!! Æsj! Jeg har aldri hatt lus på en eneste plante og etterhvert som lusene hoppet fra den ene planten til den andre, fikk jeg mer og mer panikk. Jeg ble redd alle grønnsaksplantene skulle bli angrepet og oppspist. Det startet med paprikaplantene som sto inne, også viste det seg at agurkplantene hadde tatt med seg noen da de ble flyttet ut i drivhuset. De med lus ble rask kastet ut!
Alle sammen ble dusjet med grønnsåpe flere ganger og nå har det gått noen dager siden den siste lusa ble observert og alle agurkplantene har flyttet inn i drivhuset igjen.Jeg kjøpte tagetes, lavendel og gressløk etter anbefaling av Mariann, og nå håper jeg de skal holde krypene unna! Tusen takk for gode råd og beroligende meldinger Mariann:)

Bilder fra et velfylt drivhus kommer snart!:)

Det går lang tid mellom innleggende her, men det begynner liksom å skje litt i både drivhus og hage nå så det blir litt mer å blogge om fremover.

♥♥♥

3 kommentarer:

 1. Se der var bilder av det nye gulvet ja. Ble riktig fint! Og mye mer praktisk tenker jeg.
  Høres ut som om du har fått overtaket på de små grønne nå.... ;-)
  Du har helt rett i at man trenger noe å blogge om for å blogge, nå har heldigvis sommeren endelig kommet så nå tenker jeg det blir noen blogginnlegg på oss begge to :-)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Så flott gulv! Lurt å isolere med isopor! Ha en fin hagedag!

  SvarSlett
 3. Så flott drivhus du har fått deg! Lus er dessverre noe som kommer på planter i drivhus innimellom.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere. Det setter jeg stor pris på♥