lørdag 10. oktober 2015

Sommerens prosjekt

Jeg ble tipset om å delta på Blomming fredag på bloggen Bland rosor och bladlöss, hvor temaet denne gangen er sommerens prosjekt.
Og mitt prosjekt denne sommeren har jo vært kjøkkenhagen og drivhuset!


Fra venstre: kryddertagetes, plukksalat, jordbær, gulrot, sukkererter og blomkarse.
Sukkerertene og blomkarsen ble bare mange, store grønne blader og det ble skuffende lite jordbær. Men salat og gulrot har jeg spist i massevis!


To pallekarmer ble malt i en herlig mintfarge, og fungerer som kjøkkenhage og fargerikt blikkfang i en ellers ganske tom hage. Neste år blir det en pallekarm til da jeg ønsker å samle alle jordbærplantene i en.
Gleden var stor da drivhuset sto ferdig i vår. Selv om jeg selvfølgelig ønsker meg et hjemmelaget, så er dette en veldig god erstatning enn så lenge. Jeg var veldig spent på hvor ivrig jeg ble og om jeg i det hele tatt fikk til noe. Og til å være skikkelig nybegynner så vil jeg absolutt si at; joda, jeg fikk til noe! Jeg kjøpte ikke en eneste agurk mellom mai og oktober, og jeg har spist mange!! Ja, jeg har til og med gitt bort noen! Jeg sådde 5 frø Passandra agurk og fikk 4 stoooore planter. Moro!
Til våren skal agurkfrøen litt senere i jorden slik at ikke plantene blir så store før de kommer ut. De tok jo hele stuevinduet!

Tomater har jeg også fått, mange! De kom veldig sent igang pga den kalde våren men det har jeg fått igjen for på sensommeren/høsten. Neste år kommer jeg nok til å utvide med et par sorter til, gjerne noen litt spennende...

Vindrueplanten, paprikaplantene og ampeljordbæra ble ikke noe voldsomt å skryte av. Vindrueplanten sluttet å vokse etter den kom ut, paprikaplantene syntes nok også at våre i Hernes var altfor kald og ampeljordbæra ga meg bare noen få bær først på sommeren. Men det er ikke lenge før det blir en ny vår og nye muligheter.

Agurkene ble store og saftige.


Tomatene røde og fine, og veldig gode.Det ble tomatsaus til både spaghetti og pizza. Neste år håper jeg å kunne eksperimentere mer.


Ser nå at jeg har tatt altfor få bilder av og i drivhuset med ordentlig kamera, det er liksom så lett å bruke mobilen og dele på instagram, men legger ved to mobilbilder for å vise litt av hvordan det etterhvert ble. Neste år blir det nok litt annerledes og mange flere bilder.

For flere inspirerende prosjekter ta en titt her:♥♥♥

4 kommentarer:

 1. Färgglatt och fint i dina pallkragar, och visst är det roligt med ett växthus och när man lyckas med odlingarna.
  Ha det fint!
  Marika

  SvarSlett
 2. Så fint du har vid ditt växthus! Gurkan Passandra odlar jag också, tycker den är den bästa sorten. Ha det gott!
  Titti

  SvarSlett
 3. Gratulerer med drivhus. Du kan regne med mange kosestunder der:) Jeg elsker drivhuset vårt. Jeg skjønner du har fått dreisen på agurkene. De har ikke jeg fått til så godt, men tomatene og chiliene har vært vellykket. Plantworldseeds.com har et kjempeutvalg av tomatfrø. Både tigerella og Indigo apple var vellykket hos meg i år. Jeg ser forresten at vi ikke bor så langt fra hverandre, ca. 20 minutter vil jeg anta :)

  SvarSlett
 4. Ser så fint ut! Mysigt du har! Trevlig vecka! Hej Ewa :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere. Det setter jeg stor pris på♥