fredag 20. oktober 2017

Årets siste innhøsting!

Gulrøttene ble tatt opp for ett par uker siden, noen få hadde vi spist tidligere men det var ikke mange.

Det er enkelt å dyrke gulrøtter, veldig enkelt faktisk, og ikke minst så er de vi dyrker selv mye bedre enn de vi kjøper på butikken.
Alle kan dyrke gulrøtter, bare man har en liten veranda med plass til en kasse så er det bare å sette igang.

Jeg sår direke på vokseplassen, så da krever ikke disse noen plass inne, i en pallekarm og det er det! I år sådde jeg ca 1. juni, litt sent men slik ble det i år. Sommeren her hos oss ble veldig kald så de trengte faktisk å være i jorda helt til nå for å få grei størrelse.Så det du trenger er en trekasse,  pallekarm e.l, gulrotfrø, jord, vann og masse tålmodighet!
Jeg har nesten ikke vannet denne sommeren, de har liksom bare vært der og fikset seg selv.
Men det er veldig lurt å tynne endel. Frøene er veldig små så det er fort gjort å så altfor tett. Står de for tett blir de bittesmå. Tynn litt mer enn du tror er nødvendig, vi tynner sjelden nok.


Det ble ca 1,7 kg gulrøtter av mine to rader på tvers av pallekarmen.  Det er jeg fornøyd med!

Lørdag bakte jeg en saftig gulrotkake:Søndag laget vi en nydelig grønnsaksuppe:


Nå er det bare noen små gulrøtter igjen og de skal vi bare spise som de er, de er jo så gode!Prøv å så gulrøtter du også, jeg vedder på at du får det til!:)


God helg!
2 kommentarer:

  1. Så flott avling du fikk av gulrøtter! Nei, det er jo ikke rare plassen de behøver. Alle som har dyrket gulrøtter selv vet at de smaker utrolig godt. Gulrotkaken så lekker ut! :)

    God helg!

    SvarSlett
  2. Flott avling! Nå må jeg ut i oppholdsværet og høste resten av mine fra pallekarmen. Har vel to rader jeg også, under fiberduk mot gulrotfluer. Av disse blir det garantert god avling, tross en miserabel sesong for mye annet.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere. Det setter jeg stor pris på♥