torsdag 4. juni 2015

Drivhuset

Drivhuset er ferdig!
Det mangler endel planter og stæsj både ute og inne, men huset er ferdig!


Men på mandag holdt det på å gå skikkelig galt! Tre av vinduene blåste ut, og ble oppdaget da de lå oppi bakken du ser bak i bildet. "Heldigvis" er samboeren min sykemeldt om dagen, og heldigvis var han hjemme da det skjedde, ellers er det ikke godt å vite hvor det hadde blitt av alle delene....


Et av vinduene ser nå slik ut.....men det kunne gått mye verre.

Inne i drivhuset vokser agurkene, men dessverre har vi sett svært lite av sola etter plantene kom ut så bladene har blitt stygge og agurken jeg tok inn her om dagen smakte ikke godt.....


En flott, ja nesten perfekt agurk! Men så var det smaken da....


Ikke akkurat veldig fyldige og fine planter, men det er flere agurker på vei så nå vil vi ha sol i Hernes!


I fjor hadde jeg to Pelargonia som ble veldig store og fine, og de blomstret ivrig hele sommeren. Dette ga mersmak så hittil i år har jeg skaffet meg fire stykker.....i fire forskjellige farger. En av de var bare en bitteliten stikling da jeg kjøpte den på Plantasjen, nå har den blitt ganske stor og jeg har oppdaget de første blomsterknoppene.
To av de står i drivhuset og her er det lunt og ganske varmt, så de blomstrer fint nå.


Tror jeg har fått litt dilla jeg...hihi.... De skal snart få større potter, så blir det spennende å se om de blir like store og fine som de jeg hadde i fjor.


I en kurv på verandaen har jeg Margeritter. De er også en sommerfavoritt.


Snart skal de siste agurkplantene og alle tomatplantene ut i drivhuset også, men først må det bli litt annen temperatur så det går an å være litt ute. Det er så kaldt om dagen så her fyrer vi fortsatt. Det er jo bare 4.juni....

♥♥♥

3 kommentarer:

 1. Huffda!!! Var det såpass med vind på mandag? Bra dere fikk reddet rutene, men kjedelig at det ene ble litt skadet! Mulig det finnes reservedeler?
  Drivhuset er ihvertfall blitt kjempefint og så flott med verandaen utenfor :-) håper sommeren snart kommer så dere riktig får nyte det :-)
  Flotte pelargonia, likte godt den tofargete, den var lekker :-)
  Du skal nå jammen få stiklinger av mine to duftpelargoniar, de dufter nydelig og er perfekte i drivhus.
  Ha en fin helg og så satser vi på sommer snart :-)

  SvarSlett
 2. Det drivhuset ser ut til å være det samme som barnehagene i Vestby kommune har hatt nå i to år. Tvilsom kvalitet på det vi har i barnehagen i alle fall - fra dag 2. Vær i alle fall obs på at all snø må raskt av taket. Vaktmesteren vår måtte lime på plass flere takplater, skruene holdt ikke platene godt nok fast over tid. Jeg håper at jeg tar feil og at det dere har er bedre. Nå skal alle de kommunale barnehagene her (mange) få nye drivhus etterhvert, fordi mange gikk raskt i stykker. Det er nok noe annet med privat eie - noen der hver helg gjennom vinteren,osv. Det er fortsatt kos med det litt rufsete drivhuset vårt (2 år gmlt)- så det er bare å fortsette det gode arbeid med plantene. Dere har ordnet det fint ser jeg.

  SvarSlett
 3. Det var meg - Gry Schefte som skrev, forstår ikke hvorfor jeg kom opp som unknown.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere. Det setter jeg stor pris på♥