onsdag 30. mars 2016

Fuchsia, drue og knopper....

I fjor oppdaget jeg Fuchsia. Har sikkert sett noen før, men det var i fjor jeg virkelig SÅ de!
Jeg hadde da en Maxima som blomstret nydelig, jeg har blogget om blomstringen, og dens plutselige død...., her


I år har jeg tre forskjellige sorter, alle kjøpt som bitte små stiklinger. Nå er de pottet om og har vokst en del.
Fra venstre Maxima som allerede har flere blomsterknopper, Rocket Fire og Harry Gray. Kule navn!
Blir spennende å se om jeg får til at alle tre blomstrer.


Drueplanten kjøpte jeg på Plantasjen 5.mars. Da var det bare en liten brun stilk med tre knopper. Se hvordan den har vokst!!
Men hva gjør jeg nå, liksom? Hehe... Jeg prøvde meg på en plante i fjor også, men den ble vel ikke så stor som denne, og det på hele sommeren. Så det har i alle fall startet bedre i år. Jeg har vel ikke helt trua på at det skal bli druer, men jeg håper å få til en stor plante med store blader. Så får vi se, jeg skal oppdatere etterhvert.


Da jeg kom hjem fra påskeferie på søndag oppdaget jeg de første knoppene på den ene Pelargoniaen.
Denne er hvit og sto inne på stua hele sommeren i fjor. Den hadde masse fine, grønne blader da jeg satte den vekk i høst og den var nesten like fin da jeg tok den frem igjen tidligere denne mnd.
Og nå har den altså fått en liten klase med blomsterknopper. Gøy! I sommer skal jeg ha den ute i drivhuset er planen.


Av tre Pelargonia har i alle fall to greid seg etter vinteren, den tredje ser litt pjusk ut. Av de to jeg klipte helt ned tok jeg en stikling av hver, og de er veldig fine. Håper de vokser seg store utover sommeren for det er jo ekstra gøy når man har fått til planten fra den var så liten, ikke bare kjøpt den "ferdig."


Det spirer og gror, og flere frø og noen løk skal i jorden ila helgen. For en herlig tid det er nå!

♥♥♥

4 kommentarer:

 1. Så spennende med dine fuchsia da! Harry Grey har jeg hatt en gang, og den er veldig fin. Jeg hadde over 100 pelargonia og fuchsia til sammen, men så gikk jeg lei ;)
  De fikk for mye lus om vinteren, for jeg klarte ikke å ha det kjølig nok for de dessverre. Lykke til med dine!

  SvarSlett
 2. Fuchsia er så fine! Å, så flott den Pelargoniaen din er, ser ut som den har klart seg fint! Spennende med drueplante, det har jeg aldri prøvd! Lykke til!

  SvarSlett
 3. Så spennende! Jeg hadde fuchsia for første gang i fjor. Jeg forsøkte å overvintre den, men det gikk ikke bra. Det kan godt hende jeg kjøper ei plante i år også siden den forrige så ut til og trives i skyggen ved kjøkkeninngangen. Jeg har også forsøkt drueplante, men heller ikke den overlevde vinteren. Jeg vet om en i nærheten som har overvintret sine i mange år, så det skal gå an. Du nevnte hos meg at det har begynt å spire i pottene som står i drivhuset. Jeg ville ha begynt å vanne de nå, både i pottene der det spirer og i pottene som ikke har kommet i gang ennå. Jeg har også noen staudepotter som spirer nå. Det er skikkelig moro!

  SvarSlett
 4. Flotte fuchsia planter. og drueplanten din er jo kjempestor!
  Det er så gøy nå når det setter igang med vår-spirer-planter og ute tid:)
  Fin kveld til deg:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere. Det setter jeg stor pris på♥