søndag 28. august 2016

Staudene mine

Det ble plutselig stille her gitt. Jeg har vurdert veldig frem og tilbake, skal jeg fortsette bloggen eller skal jeg avslutte. Jeg har jo så lite planter og dermed veldig lite å blogge om, men nå fikk jeg så lyst til å skrive et innlegg så da gjør jeg det! Hva som skjer videre vil tiden vise.

15.juni viste jeg dere blomsterbedet vi hadde laget på den ene siden av drivhuset, da så det SLIK ut.

I dag ser det slik ut:Wow! Sier nå jeg bare:)

Klatrerosa "New Dawn", Klematisen "Ville De Lyon", Buskrosa "Rose De Rescht", Klematisen "Hagley Hybrid" og buskrosa "Louise Odier" ble kjøpt, resten har jeg sådd selv.

Før jul fikk jeg staudefrø av Mona, Den lykkelige hagen Jeg var litt sen med å så de, men fikk da frøene i potter i januar. Disse sto i drivhuset og tinte etterhvert med vårsola. Og som de spirte!

Fra venstre i bildet:

Fløyelstjerneblomst. Fyldig og fin har den blitt, og nå har det kommet to skudd som jeg lurer på om kanskje blir blomster.Busknellikken ble litt forvokst før jeg fikk flyttet den ut så den er lang og ikke så pen. Men den er der og den har vokst masse! Ingen blomster i sikte, men kanskje neste år?


Og her ser dere Blodtoppen:


Ikke visste jeg at den ble så stor! Den må helt klart flyttes neste år for den dreper jo den stakkars Klematisen bak der.


Spesielle blomster, blir de bare sånn??


Måtte ta bilde av den stakkars Klematisen "Hagley Hybrid" som kjemper seg frem...


Siste staude i dette bedet er denne:

Orientvalmuen ble slik. Blir spennende å se om den blomstrer neste sommer.

Vi lagde likedan bed på andre siden av drivhuset også, men der er jeg ikke i mål med plantingen enda. Er visst på tide å klippe litt gress der også ser jeg. Jaja, lat som om dere ikke ser det.
Julerosa og 2 Akeleier ble kjøpt på hagemessa, resten har jeg sådd selv.


Fra venstre:

Akeleie. Frodig og fin men ingen blomster i år. Skal bli blå trodde Mona;)


Den andre er denne:

Verbaskum. Ikke vet jeg hvordan denne skal bli, men slik ble den i hvertfall i år.


Og til slutt den jeg er mest stolt av:


Ridderspore. Så flott!


Inne i drivhuset har jeg en potte med denne søte saken:


Storkenebb. Denne skal jeg etterhvert ta med inn og prøve å overvintre.


Nydelige lilla blomster.

Dette var det jeg fikk til i år, så får vi se om staudene greier vinteren og hvordan de blir neste år.
Jeg gleder meg!

Tusen takk for veldig villige frø Mona!:)

♥♥♥

5 kommentarer:

 1. Dette var skikkelig artig å se! For en vekst! Du har mye å glede deg til til neste år. Vanligvis pleier ikke staudene å blomstre før andre året etter at de er sådd. Blodtoppen har blitt helt enorm! Mine er ikke så store. Nydelig ridderspore!

  SvarSlett
 2. Ååå, dette var flott å se Lisa Marie! Bedet med roser og klematis ble både frodig og flott og jammen tror jeg ikke du må ommøblere det allerede også ;-) Skal si det vokser bra hos deg :-)
  Staudene du har sådd ble så bra, skal se de kommer til å blomstre fint neste år. Riddersporen så veldig bra ut, skal jammen prøve å så noen jeg også!
  Du må absolutt ikke gi deg med hagebloggen nei! Neste år har du nok enda mer i hagen skal du se ;-)
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Klatrestativet du har laget, er kjempefint. Har hatt planer om å lage noe lignende. Så dette skal kopieres. Liker så godt å lage ting i tre.
  Noe jeg aldri klarer å lære meg, er hvor mye en plante vokser i løpet av en sommer.
  Du må ikke slutte å blogge. Hage handler om å prøve seg fram og bli forundret over hva som skjer.
  Ha det så godt! Anne

  SvarSlett
 4. Så mye flott du har fått til allerede! Orientvalmuen kommer garantert til å blomstre neste år, de er veldig villige. Du må ikke slutte å blogge, for det kommer til å bli enda mer å blogge om med årene kan jeg love deg! Ha en fin uke :)

  SvarSlett
 5. Du har jo fått så masse fint. Virkelig artig å se forandringen i bedet ditt. Neste år blir det full fart der. Håper ikke du slutter å blogge. Det er jo en fin plass å dele sin "reise" med å skape hage. Vi har alle vært der og det er gøy å ha en minnebok. Ser frem til å følge deg fremover. Du kommer til å få mer å mer å blogge om:)
  Beste hilsen Jannicke

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere. Det setter jeg stor pris på♥