søndag 1. november 2015

Blooming fredag - fargebomber!

Denne gangen er temaet i blooming fredag; fargebomber.
Jeg er jo som kjent en skikkelig nybegynner når det gjelder hage men noen fargebomber var det her i sommer også.


Sibir Valmue har jeg vokst opp med, og det bare må jeg ha i hagen. Når jeg ser på bildene så kommer barndomsminnene strømmende. Disse blomstene trekker jo til seg mye småfluer og da vi var små så brukte vi syltetøyglass og fanget fluene i. Nå som jeg har blitt voksen har jeg jo lurt på hvordan blomstene egentlig ble seende ut, for jeg må jo innrømme at det ble med litt av blomstene inn i krukkene også....


En engerdøl må jo ha Georginer. Hvis du lurer på hvorfor så må du google Engerdalsvalsen....hihi...
Jeg ser det er mange som sår Georginer selv, og det burde jeg kanskje prøve også. Nydelige er de iallefall!Kosmos, eller Pyntekorg, ble en favoritt i sommer. Kan da ikke skjønne hvorfor jeg ikke har hatt slike før! Tusen takk for at du introduserte meg for denne flotte blomsten Mariann!


Humlene er glad i Kosmos.


I mars satte jeg noen løker, og de ble til disse flotte liljene. Så enkelt, og for noen flotte blomster!
Denne heter Stargazer.


Kosmosene på bildene under sådde jeg faktisk selv! Jeg har aldri sådd annet en solsikker før, så det ble ikke veldig vellykket. Men et par av de greide seg og vokste seg veldig lange og jammen meg så ga de noen få blomster også. Veldig pene:)
Det er fortsatt noen frø igjen så jeg prøver til våren også!
Ingen flotte roser eller Klematis hos meg, enda, men noe fikk jeg da til. Jeg er nok mer interessert i kjøkkenhage enn blomster, men jeg merker en økende blomsterinteresse også så det blir nok noen nye planter i nr. 37 neste år. Stauder rundt drivhuset er første pri!

For flere fargebomber, klikk på bildet under:♥♥♥

10 kommentarer:

 1. Så flotte farger, og sibirvalmuene er skikkelig lekre.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
 2. Masse flotte fargebomber i hagen din :-) De flotte fargeglade bildene og selve innlegget gjorde meg ordentlig glad, jeg koste meg veldig nå!
  Og jammen tror jeg det blir maaaange flere blomster (og stauder og roser....) i nr. 37 neste sesong. Det gleder jeg meg til å se bilder av ;-)
  Ha en fortsatt fin søndag :-)

  SvarSlett
 3. Jeg er glad i mine sibirvalmuer, og cosmos har blitt en fast sommerblomst som jeg sår. Det er kjekt å ta vare på frø til neste års sesong. Jeg vil forresten anbefale å så staudefrø nå, og la pittene stå i drivhuset til vårsola varmer opp jorda. Jeg har div. staudefrø du kan få hvis du vil. Send meg i så fall adressen din på e-post til denlykkeligehagen@gmail.com

  SvarSlett
 4. Så flotte fargebomber du har i hagen! Sibirvalmuer er så fine! Sommerstemning! Ha en fin uke :)

  SvarSlett
 5. Hei! Her var det mange favoritter. Vakre bilder av fargebomber. Sibirvalmue med sine skire kronblad er innmari vakre. Georginer synes jeg nesten er mirakler. Nå ligger de en mørk kjeller og venter på våren.
  Tusen takk for hyggelig kommentar.
  God tirsdagkveld! Anne

  SvarSlett
 6. Hei! Her var det mange favoritter. Vakre bilder av fargebomber. Sibirvalmue med sine skire kronblad er innmari vakre. Georginer synes jeg nesten er mirakler. Nå ligger de en mørk kjeller og venter på våren.
  Tusen takk for hyggelig kommentar.
  God tirsdagkveld! Anne

  SvarSlett
 7. Ja sibirvalmuer er noen skikkelig flotte fargebomber. Da jeg bodde i Nord Norge var det en vanlig plante i hagene fordi den er så nøysom, men her i sør har jeg ikke plantet sibirvalmuer. Ei heller har jeg georginer, men nå begynner jeg å lure på hvorfor jeg ikke har dem. Bortsett fra arbeidet med å ta dem inn på høsten. Men fine er de så absolutt. Ha en fin dag.

  SvarSlett
 8. Hej! Så mycket fint du har, härliga färger. Kosmos blommorna har så många olika skepnader. Vackra allihop.
  Ha det fint!
  Marika

  SvarSlett
 9. Så fantastiske blomster du viser.
  Til å bli skikkelg glad og munter av.

  Anne-Mari

  SvarSlett
 10. Herlige ,herlige farger!
  Godt å kikke på en grå novemberdag:)
  Fin kveld til deg:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere. Det setter jeg stor pris på♥