tirsdag 17. november 2015

Plutselig ble det vinter...

I går kom vinteren til Hernes også. I løpet av dagen ble høsten bort og vinteren var på plass. Jeg er aldri klar for vinter, men må innrømme at den har en sjarm den også.


Jordbærplantene har vært så vakre i høst, i de nydeligste farger. Jeg visste ikke at de ble slik så dette har vært en veldig hyggelig overraskelse. De har nesten blitt tilgitt for at de kom med så lite bær i sommer, nesten...
Til våren blir det jorbærplanter i hele den pallekarmen de står i. Jeg må se om de som allerede står der må flyttes litt, de har vokst og nye har blitt til i løpet av sommeren. Noen nye planter skal også skaffes.


Drivhuset har fått sitt første snølag. Vi har valgt å bare la det stå slik, ikke beskytte det mer mot snøen, så denne vinteren må vi følge godt med og måke av all snø med en gang.


Det er ikke mye blomster i min hage, foreløpig, men denne potterosen som jeg fikk av mamma i sommer den gir ikke opp. Den blomstret av tidlig på sommeren men kom med nye blomstrer i august og de står enda. Moro!
Det var vært en liten periode med frost men på verandaen,under tak og inntil husveggen har den nok hatt det lunt og fint.
Vinteren er her, sånn er det!
Jeg er forlengst igang med å planlegge neste hagesesong, og det er så gøy!!

Ønsker dere en fortsatt fin uke!

♥♥♥

3 kommentarer:

 1. Hos deg er det vinter ja! Her i vest er det regn og kuling, men temperaturen har sunket litt nå. Det er meldt nattefrost på torsdag! Jordbærplantene er flotte om høsten, det har du helt rett i! Jeg har laget åker nr 2 i år, så nå har jeg over 40 planter. Gleder meg til våren, for jeg har også mange planer som skal realiseres :) Ha en fin uke du også :)

  SvarSlett
 2. Ååå...så mye snø du har fått!
  Ja...det kommer like plutselig hvert år,syns jeg.
  Fin kveld til deg:)

  SvarSlett
 3. Ja nå har det blitt hvitt her også, og vinteren har nok kommet for å bli. Det er for så vidt ok siden vi er langt ut i november. Hvis du vil ha mye jordbær bør du kjøpe en frøpose månedsjordbær. Bærene er som store villjordbær, og du kan plukke bær fra sommeren og nesten til frosten. De er veldig populære hos oss. For å minimere risikoen for at snøen ødelegger drivhuset setter vi en lekt/stokk loddrett fra midten av taket og ned på gulvet. Det halverer takspennet slik at taket tåler mer snø. Det er uansett lurt å måke. Ha det bra:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere. Det setter jeg stor pris på♥